Een diverse groep jonge mensen met verschillende migratieachtergronden kijkt vastberaden naar de camera in een stedelijke omgeving.

Een Complottheorie voor Paranoïde Rechts: Vergelijkingen tussen Hitler en Trump

Het is vaak een gemakzuchtige manier om ongewenste ideeën af te serveren door de nazi-kaart te trekken. Dit gebeurt meestal zonder verdere onderbouwing, en het kan de discussie onterecht polariseren. Toch zijn er momenten waarop vergelijkingen met historische figuren zoals Hitler zo sterk op de voorgrond treden dat ze niet genegeerd kunnen worden.

In bepaalde rechtse kringen heerst een complexe theorie waarin een samenzwering wordt gesuggereerd tussen islamisten, Black Lives Matter, de Clintons, de Democratische Partij, internationale bankiers, en de media om Trump te ondermijnen. Deze theorie is niet langer beperkt tot obscure internetfora, maar heeft zelfs invloed bereikt binnen het machtscentrum van Washington en het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Trump’s Overwinning in Topeka
Tijdens een recente toespraak in Topeka vierde president Trump de benoeming van Brett Kavanaugh tot opperrechter als een grote overwinning voor het land, het volk, en de Amerikaanse Grondwet. Trump beschreef de benoeming als een triomf, behaald ondanks wat hij noemde de ‘campagne van schaamteloze politieke en persoonlijke vernietiging’ door de Democraten.

Trump waarschuwde dat de ‘boze linkse bende’ geen kans mag krijgen om de macht te grijpen. Hij ziet de benoeming van Kavanaugh als een kans om door te pakken en gelooft dat de tumultueuze aanstelling van Kavanaugh niet alleen een langdurige impact zal hebben op de beslissingen van het hoogste hof, maar ook op de uitkomst van de komende verkiezingen voor het Amerikaanse congres.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *